Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararna

Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS, sätter sälj på Vitrolife

Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS samt sätter sälj på Vitrolife. Vidare ger de rekommendationen avvakta på Lifo, Sdiptech och Getinge. Det framgår av senaste utgåvan av magasinet Aktiespararen.

Verkstadsbolaget SKF får rekommendationen köp.

"Vinsten per aktie kan bli 17 kronor i år och 19 kronor nästa år. Det betyder att p/e-talet vid den nivån är runt 10. Det tyder på att förtroendet är lågt och att konjunkturoron är i ropet. Med en riktkurs på 225 kronor och inräknat utdelningen är uppsidan ändå drygt 30 procent på ett år. Det är värt besväret att köpa", skriver Aktiespararna.

För medicinteknikbolaget Vitrolife ges rekommendationen sälj.

"Aktien värderas till 69 gånger bolagets förväntade vinst för innevarande år samt 56 gånger för nästkommande år. Med tanke på att bolaget endast väntas växa strax över 10 procent organiskt under de kommande åren ser vi värderingen som alldeles för hög".

Aktiespararna ger det danska servicebolaget ISS en köprekommendation och hänvisar till att aktien handlas till en rabatt gentemot dess sektorskollegor och ser en uppsida på 30 procent från dagens kurs.

Vidare får industrikonglomeratet Lifco, teknikkoncernen Sdiptech och medicinteknikbolaget Getinge alla rekommendationen avvakta.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Getinge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt