Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Agilit Holding avser genomföra omvänt förvärv av Rightbridge Ventures

Agilit Holding avser att genomföra ett omvänt förvärv av Rightbridge Ventures för nära 180 miljoner kronor. Samtidigt kommer Agilits nuvarande verksamhet att separeras och knoppas av till aktieägarna, enligt ett pressmeddelande. Framöver kommer det listade bolaget att byta namn till Rightbridge Ventures.

"Jag är tillsammans med övriga styrelsen och ledningen stolt och glad över det avtal som ingåtts. Genomförandet leder till ytterligare värden för befintliga aktieägare i Agilit genom att dels få nya aktier i en verksamhet inom esport- och gamingindustrin som befinner sig i stark tillväxt, dels genom den fortsatta möjligheten avseende ägande och värdetillväxt i Nya Agilit. Vi ser detta som ett viktigt värdeskapande för bolaget samtidigt som vi långsiktigt jobbar vidare med kärnverksamheten i Nya Agilit", uppger ordförande Semmy Rülf i en kommentar.

Förvärvet kommer i sin helhet att betalas med egna aktier. Transaktionen är villkorad att bolaget kan överföra sin existerande verksamhet till ett eget bolag. Vidare kommer företaget att få genomföra en omprövning av sin notering hos Nasdaq First North. Affären är villkorad att det blir tummen upp på den omprövningen.

Aktieägare i Agilit som tillsammans innehar cirka 42 procent av kapital och röster kommer att rösta för affären vid en extra stämma. Avtalet är även villkorat av att Rightbridge Ventures storägare Abelco får budpliktsdispens då ägandet kommer att överstiga 30 procent a rösterna i Agilit.

Nya Agilit avser att notera sin verksamhet vid Nasdaq First North inom sex till tolv månader.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Abelco Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt