Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för finska Anora

Finska vin- och spritbolaget Anora Group skapades förra hösten genom en sammanslagning av norska Arcus och finska Altia. Bolaget förvärvade nyligen danska Globus Wine. Frågan är vad lönsamheten kommer att bli för det sammanslagna bolaget, skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Tidningen skriver att en allmän reflektion om konkurrensdynamiken inom framförallt vinsegmentet är att Anora, sprunget ur de gamla statsmonopolen, står mot en federation av entreprenörer i Viva Wine. I dessa situationer brukar entreprenörerna vara mer framgångsrika än de gamla monopolisterna.

"Vårt stora frågetecken är Anoras prishöjningsförmåga. Om man inte lyckas normalisera bruttomarginalen kommer aktien sannolikt inte att bli en bra investering (pessimistiskt scenario). Det vi framförallt gillar i Anora är att man sannolikt kommer att klara en lågkonjunktur betydligt bättre än de flesta bolagen. Vi ser en okej uppsida i Anoras aktie givet de till synes begränsade riskerna. Vårt råd blir köp", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Anora Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anora Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt