Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Verkkokauppa, föredrar hellre Kjell eller Tokmanni

Finlands relativt låga andel näthandel kan driva tillväxt för landets största e-handlare Verkkokauppa i många år. Kortsiktigt är utsikterna däremot svaga. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

"Tillväxten har vänt ned och bolaget flaggar för en svag utveckling under året. I värsta fall tappar omsättningen runt 8 procent och i bästa växer omsättningen med 2,7 procent, enligt ledningen. Sannolikt blir Q1-Q3 svåra att slå i ljuset av vinstvarningen. Kanske kan bolaget göra revansch i Q4 med lättare jämförelsetal", skriver tidningen.

"I ljuset av detta tror vi att investerare gör bäst i att följa utvecklingen från sidlinjen. Kanske är aktien värd att syna inför Q4 2022. På längre sikt är Verkkokauppa ett intressant spel på migrationen från offline till online. Här och nu landar Affärsvärlden i ett neutralt råd. Bland sektorkollegorna föredrar vi elektronikhandlaren Kjell Group eller den finska lågprisjätten Tokmanni", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kjell Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt