Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för QBNK

Teknikbolaget QBNK har ny vd sedan våren 2021. Bolaget har skruvat upp rekryteringstempot rejält vilket pressar resultatet på kort sikt. Långsiktigt hoppas bolaget kunna accelerera tillväxten. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 31 procent i aktien.

"Vd Jacob Philipson har höga ambitioner och har gjort en liknande resa tidigare med mjukvarubolaget Datscha. Det är ett plus. Positivt är också att Philipson köpt aktier samt optioner och har således bra incitament att öka tillväxten för Qbank och skapa aktieägarvärde. Likviditeten i aktien är låg, det är en risk. Investerare som gillar småbolag, accepterar risknivån och har tålamod samt tror på den nya, mer aggressiva, tillväxtstrategin kan överväga en post. Samtidigt är det kanske inte heller fel att följa utvecklingen från sidan och se om tillväxtsatsningen får önskad effekt", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger ett neutralt råd.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om QBank

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien QBank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt