Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Meew

Snart noteras danska Meew på Spotlight. Verksamheten är bred och spänner från utbildning och it-konsulting till investeringsverksamhet och utveckling av egna produkter. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om garantiåtagande, den andra flaggan om hög emissionskostnad på motsvarande 13,5 procent av erbjudandet och den tredje flaggan handlar om CV med plumpar, där bolagets operativa chef Christoffer Tybjerg har tidigare varit inblandad i två konkurser.

"Det stora pluset vi ser i Meew är att de visar vinst vilket är något som är ganska ovanligt i segmentet av bolag med förhoppningsinslag. Det stora minuset å andra sidan är att verksamheten verkar vara väldigt spretig. Vår erfarenhet säger att den här typen av bolagskonstruktioner inte brukar vara särskilt lyckade. Spotlight-kollegan Katalysen Ventures som har en delvis liknande konstruktion har till exempel inte lyckats få en hög värdering. Sammantaget landar vi i ett neutralt råd för Meew", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om MeeW

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MeeW

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt