Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden avråder från att teckna noteringsaktuella Beammwave

Beammwaves produkt ska ta fram den fulla potentialen i 5G. Produkten bygger på forskning från Lunds Tekniska Högskola. Kan förhoppningsbolaget ta steget från akademin till kommersialisering, frågar sig Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Beammwave utvecklar en antennteknik som digitalt kan rikta signalen, vilket kraftigt ökar kapaciteten. Bolaget genomför nu en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 11 mars.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om lång väntetid, aktien börjar handlas 14 dagar efter sista anmälningsdag. Den andra flaggan avser tveksamma incitament, där bolaget använder G&W som finansiell rådgivare och certified adviser. Samtidigt äger G&W aktier i Beammwave. Den tredje flaggan gäller bristfällig information i prospektet.

"Teknologin ter sig som intressant för en lekman. Med avsaknad av både kunder och en färdig produkt samt med risk för förseningar tror Affärsvärlden att investerare gör rätt i att inte teckna denna nyintroduktion", skriver tidningen i sin slutsats och ger en tvåa i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om BeammWave

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BeammWave

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt