Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden är inte tillräckligt lockade av noteringsaktuella My Beat

En lågprisoperatör för äldre. Det tror börsaktuella My Beat är en vinnande idé på den svenska mobilmarknaden. Det låter vettigt men har bolaget siffrorna för att backa upp värderingen, frågar sig Affärsvärlden i en analys på fredagen.

My Beat ska noteras på Spotlight Stock Market den 30 maj. Teckningstiden löper ut den 17 maj.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om höga emissionskostnader, bolaget betalar 2 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 15,2 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om "CV med plumpar". En av bolagets ledamöter var vd för norska Lyoness när norska spelmyndigheten beslutade att bolaget måste upphöra med sin verksamhet. En annan av bolagets ledamöter var ledamot i ett norskt bolag som fick en varning på grund av att bolaget saknade auktoriserad revisor.

"My Beat har en ganska bra story med sin satsning på att värva de höglönsamma, äldre kunderna som de svenska storoperatörerna hellre mjölkar än slåss om. Att bolaget drivs av folk som kan branschen är också ett plus även om det också finns personer med bevisat dåligt omdöme kring bolaget också", skriver tidningen.

"Värderingen är låg nog att detta kan bli en bra investering men det är svårt att bortse från den just nu väldigt osäkra omvärlden och dystra börsklimatet. Bolaget har även efter nyintroduktionen för svaga finanser anser vi och siffrorna visar inte att varumärket är på väg att få det fäste som skulle göra oss trygga med att teckna nyintroduktionen", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. Aktien får en fyra i tärningsbetyg, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om My Beat

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien My Beat

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt