Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ACT

ACT Research behåller prognosen för Class 8 - robusta preliminära order i oktober

ACT Research upprepar sin prognos för tunga fordon, class 8, för Nordamerika. För de lättare klasserna, class 5-7, höjs prognosen något, enligt ett pressmeddelande.

Volvo, Traton och Daimler Truck är samtliga aktiva på den nordamerikanska marknaden.

"Våra prognoser för 2023 motsäger den nuvarande ekonomiska aktiviteten. Om vi använder class 8 som exempel, så pekar rekordorder i september följt av robusta preliminära order i oktober, stora orderstockar, flera rekordlåga avbeställningsmånader och avtagande begränsningar i leveranskedjan på en fortsatt styrka under 2023.....", uppger analytikern och ACT-direktören Kenny Vieth.

Samtidigt betonar han att man inte skall bekämpa Federal Reserve, Fed, och hänvisar till det klassiska begreppet "don´t fight the Fed". Kampen mot inflationen från centralbanken driver upp räntor och kommer att pressa ned den ekonomiska aktiviteten.

"Den kritiska faktorn i prognosen för 2023 är när lägre fraktvolymer och högre lånekostnader pressar transportföretagens vinster tillräckligt för att avsluta cykeln? Vår nuvarande uppfattning är att de negativa faktorerna börjar påverka beställningarna redan under första halvåret och mer påtagligt under andra halvåret 2023", uppger Vieth.

Han tar även upp frågan regelverk.

"Med förköp inför California Air Resources Board (CARB) mandat som börjar 2024 och med tanke på transportföretagens lönsamhetsstyrka finns det dock övertygande argument för att produktionsvolymerna kan hållas på 2022 års nivåer fram till slutet av 2023."

ACT Research är en ledande aktör inom prognoser för den amerikanska lastbilsmarknaden.

https://content.actresearch.net/blog/act-research-2022-na-cv-forecasts-slightly-raised-economic-activity-favorable-for-now

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Daimler

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt