Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ACQ

ACQ Bure rapporterar minskat rörelseresultat under Q4

Spac-bolaget ACQ Bure redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten ökade. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Rörelseresultatet blev -5,2 miljoner kronor (-2,6).

Resultatet efter skatt blev 6,1 miljoner kronor (-2,6). Resultat per aktie hamnade på 0,18 kronor (-0,07).

Ingen utdelning föreslås (0).

Likvida medel uppgick till 3 425 miljoner kronor (3 441).

"Under året förändrades ränteläget. Sveriges Riksbank inledde året med nollränta för att avsluta året med en ränta på 2,5 procent. Detta faktum gav ACQ möjlighet att erhålla avkastning på likvida medel. Efter att ha beviljats undantag från Nasdaq, omplacerades merparten av likviditeten från ett spärrat bankkonto till svenska statsskuldsväxlar. Erhållen ränta har därmed i stort balanserat för årets förvaltningskostnader", skriver bolagets vd, Henrik Blomquist.

ACQ har till syfte att inom 36 månader från tidpunkten för noteringen förvärva ett nordiskt, hållbart kvalitetsbolag med ett bolagsvärde på 3–7 miljarder kronor. ACQ Bure fortsätter leta förvärv.

ACQ Bure, MkrQ4-2022Q4-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-5,2-2,6
Resultat före skatt6,1-2,6
Nettoresultat6,1-2,6
Resultat per aktie, kronor0,18-0,07
Likvida medel3 4253 441-0,5%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM0083DF0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.