Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Absolicon säljer produktionslina till Egypten för 3,7 miljoner euro

Solenergibolaget Absolicon säljer en produktionslina till partnern Creative Power Solutions i Egypten till ett värde av 3,7 miljoner euro. Produktionslinan förväntas levereras 2023 och produktion av solfångare i Egypten är planerad till början av 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

Produktionslinan möjliggör lokal produktion av Absolicons solfångare. Creative Power Solutions har redan färdiga planer på ett projekt som omfattar 14 000 kvadratmeter solfångare som ska produceras i den nyetablerade linan i Egypten.

I januari 2022 tecknade Creative Power Solutions, CPS, ett ramavtal med Absolicon för etablering av en produktionslina för solfångaren Absolicon T160 som exklusiv partner i Egypten. I slutet av året mottog CPS finansiering motsvarande 2,7 miljoner euro från KfW Development Bank genom The Facility Investing for Employment, IFE.

Nu, i december 2022, går CPS vidare med köpet av en produktionslina från Absolicon. Värdet av försäljningen motsvarar 3,7 miljoner euro för Absolicon och bolaget planerar kunna leverera produktionslinan till Egypten under 2023. CPS planerar i sin tur att börja produktion under 2024.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Absolicon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Absolicon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt