Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Aktieanalys

{newsItem.title}

Lumito: Lansering i sikte - Mangold Insight Analys

Mangold uppdaterar medicinteknikbolaget Lumito, som utvecklat en ny digital avbildningsteknik för bättre bilder vid analys av vävnadsprover. En lansering är nära förestående för dess produkt SCIZYS. Återstår att bocka av är en CE-märkning och genomföra en mindre serieproduktion vilket bör kunna ske innan midsommar. Därefter väntar en lansering i Skandinavien. Lumito har visat upp produkten för både forskare och patologer som gett positiva utlåtanden om SCIZYS och dess konkurrensfördelar gentemot traditionell teknik. Det talar för att produkten har goda möjligheter att få en bra start.

Mangold har valt att uppdatera prognoser för Lumito. Affärsmodellen är beprövad och i denna analys appliceras en tänkt försäljningsmodell uppdelad på förväntade intäktsströmmar som till största del utgörs av försäljning av scanner och reagens. Mangold räknar med en tillväxttakt på 62 procent i snitt per år under prognosperioden 2023 till 2029. I takt med ökad andel försäljning av instrument väntas försäljning av reagenser öka och utgöra större andel av försäljningen. Detta bedöms förbättra lönsamheten på sikt. Mangold räknar med att bolaget gör vinst 2025.

Mangold har valt att värdera Lumito med en DCF-modell. I ett Base-case får vi ett motiverat värde som uppgår till 3,12 kronor per aktie. Mangold har valt att sätta riktkurs till 3,00 kronor per aktie (1,90). Det medför en uppsida på cirka 50 procent.

Länk till analysen i sin helhet: https://mb.cision.com/Main/20629/3733083/1910469.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Lumito

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.