Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Aktieanalys

{newsItem.title}

Finepart: Rekordhög maskinleverans bäddar för ökade eftermarknadsintäkter - Analyst Group

Det avslutande kvartalet för år 2022 är presenterat och vi kan därmed summera det gångna året som ett riktigt genombrottsår för Finepart Sweden AB (”Finepart” eller ”Bolaget”). Finepart gick in i året med en välfylld orderstock om ca 22 MSEK som sedan fortsatte att fyllas på kontinuerligt, vilket i kombination med kortare ledtider och en stark leveransförmåga resulterade i att Bolaget lyckades leverera tio maskiner. Per utgången av Q4-22 summeras den installerade maskinbasen till 34 stycken, något som bäddar för en betydande ökning i eftermarknadsintäkter framgent. Givet en fortsatt ökad orderingång och stark leverans anser vi fortsatt att det finns en betydande uppsida i aktien, där vi utifrån en applicerad EV/S-multipel om 2,7x på 2023 års estimerade nettoomsättning om 64 MSEK, ser ett potentiellt värde per aktie om 8,2 kr (8,2) i ett Base scenario.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Finepart

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Finepart

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.