Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Aktieanalys

{newsItem.title}

Amhult 2: Rapportkommentar Q4’22 - Kalqyl

Rapporten för det fjärde kvartalet kom in ungefär i linje med våra förväntningar. Tillväxten i hyresintäkterna fortsatte. Däremot påverkades förvaltningsresultatet av ökade räntekostnader, och värderingen av fastighetsbeståndet av högre avkastningskrav.

Trots stigande räntor ser vi fortsatta möjligheter att utöka fastighetsbeståndet på sikt. Upprättandet av kvarter Spitfire fortlöpte enligt plan och inflyttningen är planerad till oktober 2023. Vidare genomfördes hyreshöjningar vid årsskiftet i kommersiella kontrakt. Efter utgången av kvartalet meddelade Amhult 2 även den positiva nyheten att bolaget hade tecknat avtal gällande byggnation av kvarter Hercules. Sammantaget är vår bedömning att fastighetsbeståndet som helhet kommer öka i värde under 2023.

Länk till analysen i sin helhet: https://kalqyl.se/uppdatering-amhult-2-q422

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amhult 2

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Amhult 2

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.