Kallelse till årsstämma i Malmbergs Elektriska AB (publ) - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma i Malmbergs Elektriska AB (publ)

Aktieägarna i Malmbergs Elektriska AB (publ) kallas härmed till årsstämma tisdagen den 25 april 2023, klockan 13.00 i Malmbergs lokaler, Västra Bangatan 54, Kumla.

 

Trots att pandemin är över påkallar vi ändå försiktighet vilket innebär:

  • Årsstämman minimeras i tid, men utan att inskränka aktieägarnas rättigheter.
  • Ingen förtäring eller dryck kommer att erbjudas.

 

 

Anämlan

För att få rätt att deltaga i årsstämman måste aktieägare dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast den 17 april 2023, dels anmäla sitt deltagande till bolaget senast den 17 april 2023, klockan 16.00.

 

Anmälan om deltagande kan göras per post till Malmbergs Elektriska AB (publ), Box 144, 692 23 KUMLA, per telefon 019-58 74 10 Annsofie Andersson eller e-post [email protected]

 

Vid anmälan uppges namn, personnummer/organisationsnummer, adress, telefonnummer, antal aktier samt eventuellt biträde vid stämman. Om deltagande sker med stöd av fullmakt ska denna insändas i god tid före årsstämman.

 

Aktieägare, som låtit förvaltarregistrera sina aktier, måste för att få deltaga i stämman och utöva sin rösträtt, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Aktieägare som önskar sådan omregistrering måste underrätta förvaltaren om detta i god tid före den 17 april 2023.

Ärenden

Förslag till dagordning

 

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande och protokollförare vid stämman
  3. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet
  4. Upprättande och godkännande av röstlängd
  5. Godkännande av dagordningen
  6. Prövning om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Anförande av verkställande direktören
  8. Framläggande av

a)  årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen

b)  revisorsyttrande om huruvida de riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare som gällt sedan föregående årsstämma har följts

 

  1. Eventuella frågor om verksamheten
  2. Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen
  3. Beslut om dispositioner beträffande bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen
  4. Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören
  5. Bestämmande av antalet styrelseledamöter och suppleanter
  6. Fastställande av arvoden till styrelse och revisionsbolag
  7. Val av styrelseordförande och styrelseledamöter
  8. Val av revisor
  9. Beslut om godkännande av ersättningsrapport
  10. Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
  11. Beslut om riktlinjer för tillsättande av valberedning inför årsstämma 2024
  12. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av nya B-aktier
  13. Beslut om bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta egna aktier
  14. Övriga frågor

22.1 Beslutsfrågor ska anmälas till bolaget senast två veckor före stämman

  1. Stämmans avslutande

 

 

Valberedning

I enlighet med beslut årsstämman 2022 har en valberedning inrättats bestående av Johan Folke (ordförande) och Björn Ogard.

 

Beslutsförslag

Punkt 2: Malmbergs valberedning föreslår att styrelsens ordförande, Björn Ogard, väljs till ordförande vid stämman.

Punkt 11: Styrelsen föreslår att utdelningen för verksamhetsåret 2022 blir 2,00 kronor per aktie. Avstämningsdag föreslås bli den 27 april 2023 och utdelningen beräknas då bli utbetald genom Euroclear Sweden AB den 3 maj 2023.

Punkt 13, 14, och 15: Malmbergs valberedning föreslår:

att styrelsen ska bestå av sex ordinarie ledamöter valda av årsstämman och att inga suppleanter utses, att styrelsearvodet fastställs till kronor 660 000, att fördelas enligt följande: kronor 210 000 till styrelsens ordförande och kronor 150 000 vardera till övriga ordinarie ledamöter, som inte är anställda inom koncernen, att arvode till revisionsbolag utgår enligt löpande räkning.

Omval av styrelseledamöterna Johan Folke, Conny Svensson, Inger Carlsson och Ulf Gejhammar samt nyval av Anders Folke. Björn Ogard föreslås bli omvald till styrelseordförande.

 

Punkt 16: Valberedningen föreslår, i enlighet med revisionsutskottets rekommendation, omval av registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB som bolagets revisor. Om förslaget bifalles avser Öhrlings PricewaterhouseCoopers att utse auktoriserad revisor Johan Malmqvist som huvudansvarig revisor och Emma Göthlin som medpåskrivande revisor.

 

Punkt 18: Styrelsen föreslår att årsstämman 2023 beslutar om riktlinjer för ersättning till ledande befattnings-havare enligt dokument Riktlinjer för ersättningar till ledande befattningshavare som finns på bolagets hemsida, https://malmbergs.com/about/bolagsstamma

Riktlinjerna är oförändrade mot föregående år förutom pensionsåldern som höjts till 66 år samt villkor vid uppsägning för andra ledande befattningshavare som nu är 2-6 månader. Aktieägare har inte lämnat synpunkter på tidigare version av riktlinjerna.

 

Punkt 19: Förslaget är att årsstämman beslutar att valberedningen inför årsstämman 2024 ska bestå av två representanter för ägarna. Sammansättningen av valberedningen är ett avsteg från kodens regelverk.

Anledningen är att ägarförhållandena är enkla och koncentrerade. Valberedningen ska utse ordföranden inom sig. Namnen på valberedningens ledamöter ska offentliggöras snarast möjligt därefter, dock senast sex månader före årsstämman 2024. Mandatperioden för den utsedda valberedningen ska löpa intill dess att ny valberedning har tillträtt. För det fall någon av valberedningens ledamöter avgår, ska valberedningen ha rätt att utse en annan representant att ersätta sådan ledamot. Valberedningen ska lägga fram förslag i följande frågor för beslut till årsstämman 2024:

a)   Förslag till stämmoordförande

b)   Förslag till styrelse

c)   Förslag till styrelseordförande

d)   Förslag till styrelsearvoden, med uppdelning mellan ordförande och övriga ledamöter i styrelsen

e)   Förslag till revisionsbolag

f)   Förslag till arvode till revisionsbolag

g)   Förslag till regler för valberedningen inför årsstämman 2025.

 

 

Punkt 20: Styrelsen föreslår att årsstämman ska bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen fram till nästa årsstämma, besluta om emission av nya B-aktier till ett totalt antal av maximalt 800 000.

Betalning för aktierna ska kunna ske kontant eller med villkor om kvittning eller apport.

Emissionerna ska kunna ske med eller utan företrädesrätt för bolagets ägare. Styrelsens skäl för att föreslå avvikelse från företrädesrätten är, att styrelsen bedömer det vara till gagn för bolaget och aktieägarna att ge styrelsen möjlighet till eventuella tilläggsförvärv fram till årsstämman 2024.

Punkt 21: Styrelsen föreslår att årsstämman ska bemyndiga styrelsen att i syfte att fortlöpande kunna anpassa bolagets kapitalstruktur till bolaget kapitalbehov, ge styrelsen bemyndigande att under tiden fram till nästa årsstämma vid ett eller flera tillfällen besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier på börs eller annan reglerad marknadsplats. Återköp får ske i sådan omfattning att det egna aktieinnehavet uppgår till högst 10 procent av samtliga aktier i bolaget.

Bolaget har underrättats om att aktieägare som representerar cirka 70 procent av rösterna i bolaget avser att stödja ovanstående förslag.

 

Behandling av personuppgifter

För information om hur personuppgifter behandlas i samband med bolagsstämman, se www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

 

 

Övrig information

Styrelsen och VD ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, lämna upplysningar om dels förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, dels förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets eller dotterbolags ekonomiska situation, eller bolagets förhållande till annat koncernbolag. Begäran om sådana upplysningar ska lämnas

skriftligen till Malmbergs senast den 17 april 2023, till adress Malmbergs Elektriska AB, ”Årsstämma”, Box 144, 692 23 Kumla eller via e-post till [email protected]. Upplysningarna lämnas genom att de hålls tillgängliga på Malmbergs hemsida, www.malmbergs.com och Malmbergs kontor på Västra Bangatan 54, Kumla, senast den 24 april 2023. Upplysningarna skickas även till den aktieägare som begärt dem och uppgivit sin postadress eller e-postadress.

 

Det totala antalet aktier i bolaget uppgår till 8 000 000 aktier, varav 800 000 A-aktier och 7 200 000 B-aktier, motsvarande sammanlagt 15 200 000 röster. A-aktier berättigar till tio röster och B-aktier till en röst. Uppgifterna avser förhållandena vid kallelsens utfärdande.

 

Årsredovisningen, revisionsberättelse, ersättningsrapport samt yttrande enligt punkt 8 b) ovan finns tillgängliga på Malmbergs kontor, Kumla och på bolagets hemsida www.malmbergs.com senast från och med den 4 april 2023. Den sänds även via e-post eller i tryckt version till aktieägare som så önskar.

 

Kumla i mars 2023

Malmbergs Elektriska AB (publ)

Styrelsen

 

Malmbergs är ett nordiskt handelshus med dotterbolag i Norge, Danmark, Finland och Hong Kong. Vi arbetar med försäljning av produkter såsom belysning, installationsmateriel, kabel, billaddare, solceller, vvs, data, verktyg och arbetskläder. Vår företagsgrupp är ett Small Cap-företag på NASDAQ OMX Stockholm.

    

Malmbergs Elektriska AB (publ)  
Box 144
692 23 Kumla
www.malmbergs.com
Org nr: 556556-2781
Tel: 019-58 77 00
 

E-mail: [email protected]


 
    


 

Bifogade filer

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Malmbergs Elektriska

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Om aktien Malmbergs Elektriska

Senaste nytt