Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svenska Nyttobostäder avser genomföra företrädesemission på 250 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Svenska Nyttobostäder avser att genomföra en företrädesemission om 250 miljoner kronor före emissionskostnader under maj/juni 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets planerade utbyteserbjudande av preferensaktier till stamaktier avses genomföras före företrädesemissionen. Stamaktier erhållna i utbyteserbjudandet kommer därför berättiga till teckning i företrädesemissionen.

Bolaget har erhållit besked från fyra av sina största aktieägare, Alm Equity, Bengtssons Tidnings, Batten och AC Kapital Invest, att de är positivt inställda till att teckna aktier motsvarande sina pro rata-andelar av företrädesemissionen. Dessa aktieägare innehar 63 procent av kapitalet i bolaget innan utbyteserbjudandet och bedöms inneha 65 procent av kapitalet i bolaget efter utbyteserbjudandet.

Svenska Nyttobostäder har även ingått ett låneavtal med ett dotterbolag till Alm Equity med ett rambelopp om 80 miljoner kronor och med en löptid till 31 juli 2023, där parterna tillsammans har möjlighet att förlänga lånet som längst till 30 november 2023. ALM Equity får, om företrädesemissionen genomförs, kvitta utestående belopp och ränta under lånet i en sådan emission.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.