Söder Sportfiske kommer inleda dialog med Handels efter strejkvarsel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Söder Sportfiske kommer inleda dialog med Handels efter strejkvarsel

Söder

Söder Sportfiske kommenterar nu det varsel om stridsåtgärder som lämnades av fackförbundet Handelsanställdas förbund tidigare idag. Handels varslade om strejk för anställda vid Söder Sportfiskes huvudlager i Årsta. Bolaget kommer att inleda en dialog med Svensk Handel samt Handels för att på bästa sätt undvika stridsåtgärder, enligt ett pressmeddelande.

- Det är ett vältajmat varsel från Handels, strax innan Black Friday, en tid efter Söder Sportfiskes börsnotering och samtidigt som den svenska e-handel är hårt drabbad av minskad köpkraft. Vi är ett entreprenörsdrivet bolag som värderar vår personal oerhört högt, och har därför valt att behålla vår logistik in-house, istället för att lägga ut den. Vi värnar dock samtidigt om våra frihetsgrader i hur vi arbetar med anställningskopplade villkor såsom löner och förmåner, för att på bästa sätt kunna konkurrera på en arbetsmarknad där kampen om de bästa medarbetarna pågår varje dag. Vi ska givetvis ta upp dialogen med Handels, för att se vart vi kan landa, säger Jonas Franzén, tillförordnad vd på Söder Sportfiske.

Strejken kommer inledas 21 november om parterna inte enas innan dess. Anledningen till Handels varsel är att få Söder Sportfiske att teckna kollektivavtal.

"Söder Sportfiske har i dagsläget inga kollektivavtal men betalar anställda bransch- och marknadsmässiga löner, genomför årlig lönerevision, har pensionsavtal med Fora och Skandia samt har försäkringar och förmåner för anställda motsvarande samma eller högre nivå av de kollektivavtalsmässiga försäkringarna", skriver bolaget.

Bolaget anser vidare att man genom större frihetsgrader, utanför ett kollektivavtal, har bättre möjligheter att tillgodose just sina medarbetares intressen och sin konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Dessutom anses det föreslagna kollektivavtalet för lager och e-handel passa dåligt för en omnikanals-aktör som Söder Sportfiske, med både butiker och e-handel.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Söder Sportfiske

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Söder Sportfiske

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt