Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Promimics listingsemission blev fulltecknad - börjar handlas 29 april

Promimics listningsemission blev fulltecknad och aktien kommer att börja handlas på Nasdaq First North den 29 april. Företaget stärker sin kassa med 80 miljoner kronor före emissionskostnader.

Totalt får bolaget över 700 nya aktieägare. Övertilldelningsoptionen genom Almi kommer således inte att användas.

”Det är glädjande att kunna välkomna så många nya aktieägare till Promimic och vi ser fram emot att nu kunna fokusera helt och hållet på vår affär och bidra till förbättrad inläkning vid implantatoperationer, ökad patientnytta och därigenom ett långsiktigt värdeskapande för våra aktieägare", uppger vd Magnus Larsson i en kommentar.

Promimic-chefen uppger att noteringen är en milstolpe, och att nästa mål nu är att nå en omsättning om 100 miljoner kronor om fem år.

"Vi har rivstartat året på väg mot detta mål och redan under första kvartalet har våra kunder, främst ortopedibolag, lämnat in åtta nya produktansökningar till FDA. Vi ser framför oss en god omsättningstillväxt under de kommande åren. Återigen, välkomna som aktieägare i Promimic och jag hoppas vi får nöjet att träffa många av er under åren som kommer", uppger han vidare.

Karolinska Development är delägare i Promimics.

Erik Penser Bank är rådgivare åt bolaget.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Karolinska Development

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt