Oncozenge påbörjar toxicitetsstudie, gör förändringar i det kliniska programmet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oncozenge påbörjar toxicitetsstudie, gör förändringar i det kliniska programmet

Forskningsbolaget Oncozenge påbörjar idag dosering i en toxicitets-studie för produktkandidaten Bupizenge. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien, som är utformad utifrån ett rådgivande möte med Läkemedelsverket, syftar till att dokumentera säkerheten vid upprepad oral topikal administration av bupivakain och omfattar en sex veckors lång behandling med efterföljande laboratorie- och dataanalys.

Bupivakain, som är den aktiva substansen i Bupizenge, förklaras vara det mest använda bedövningsmedlet vid epiduralbedövning under förlossning, såväl som vid postoperativ smärtbehandling.

Starten av Oncozenges planerade farmakokinetiska studie i cancerpatienter med oral mukosit, som är första delen av det återstående kliniska programmet, förklaras inte vara beroende av toxicitetsstudiens slutförande.

Bolagets tidigare plan var att genomföra det återstående kliniska programmet under ett kombinerat studieprotokoll som under första halvan av 2022 startade med en farmakokinetisk del och sedan övergick i en fas III-studie.

För att möjliggöra starten av den farmakokinetiska delstudien enligt plan och behålla möjligheten att justera fas III-protokollet utifrån amerikanska myndighetens FDAs krav, kommer den farmakokinetiska studien nu istället genomföras under ett separat studieprotokoll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om OncoZenge

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien OncoZenge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt