Nosium förvärvar 51,2 procent av Diaz Agency Group
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nosium förvärvar 51,2 procent av Diaz Agency Group

Investeringsbolaget Nosium förvärvar 51,2 procent av kapitalet och rösterna i IR-bolaget Diaz Agency Group från dess grundare.

Betalning sker genom nyemittering av 3,8 miljoner B-aktier till ett värde av 2,05 kronor per aktie. Totala köpeskillingen på förvärvsdagen uppgår således till 7,79 miljoner kronor vilket värderar Diaz till cirka 15,3 miljoner kronor.

Avtalet innefattar även en möjlig tilläggsköpeskilling om 2 miljoner B-aktier till samma kurs baserat på uppsatta ebit-mål för Diaz under verksamhetsåren 2023 och 2024. Den riktade emissionen medför en utspädning om cirka 9,3 procent. Om samtliga tilläggsköpeskillingar används blir utspädningen cirka 13,5 procent.

”Det känns oerhört roligt att välkomna Diaz Agency och Simon som en del av Nosium koncernen. Med de planer som Nosium och våra nuvarande portföljbolag har för 2023 och 2024 kommer synlighet och IR åtgärder vara en viktig del i framgången och tillsammans med Diaz har vi lagt en mycket attraktiv plan för kommande år. Förvärvet bekräftar vår nuvarande värdering av vår aktieportfölj om 2,05 kr per aktie likväl som den kommer att förbättra koncernens resultat och balansräkning för 2023 och framåt. Jag ser fram emot att kommande månader berätta mer om planerna för Diaz samt synergieffekter med övriga portföljbolag”, säger Daniel Ehdin, vd på Nosium, i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nosium

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nosium

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt