Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kancera ska göra företrädesemission på 90 miljoner

Läkemedelsbolaget Kancera har beslutat om att göra en företrädesemission på cirka 90 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen består av units och teckningsoptioner. Om optionerna nyttjas fullt ut kan bolaget få in ytterligare cirka 45 miljoner kronor före emissionskostnader.

Villkoren i emissionen, som är till hälften garanterad, är sådana att en uniträtt tilldelas för varje innehavd aktie. 15 uniträtter ger rätt att teckna en unit, som består av 12 aktier och fyra teckningsoptioner.

Teckningskursen per unit är 24 kronor, motsvarande 2 kronor per aktie.

Teckningsperioden beräknas löpa 1-15 november.

Utspädningseffekten är cirka 44 procent av kapitalet och rösterna, och 51,6 procent inklusive vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna.

Emissionsgarantierna är lämnade av externa investerare.

Syftet med företrädesemissionen är att intensifiera den kliniska utvecklingen av bolagets fraktalkinblockerande läkemedelskandidater för behandling av äggstockscancer och bygga en starkare projektportfölj.

Kancera meddelar också att rapporten för tredje kvartalet tidigareläggs till den 26 oktober jämfört med initialt planerade 18 november.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Kancera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kancera

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt