Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eni planerar miljardinvesteringar i Storbritannien trots risk för högre skatter - FT

Italienska energijätten Eni har meddelat att de tänker investera 2,5 miljarder euro, motsvarande 26,2 miljarder kronor, i sin brittiska verksamhet över de kommande fyra åren. Det rapporterar Financial Times.

Eni kommer att lägga 80 procent av investeringarna på att fånga upp koldioxid och utveckla projekt inom förnybar energi. Resten går till olje- och naturgasproduktion.

Enis investeringsplaner är betydligt mindre än de från övriga energibolag verksamma i Storbritannien, inklusive Shell och BP, och kan ses mot bakgrund av att brittiska politiker är under press att höja skatten på oljebolag för att hjälpa hushåll som kämpar med kraftigt stigande energiräkningar.

Eni, som är den nionde största oljeproducenten i Nordsjön, gjorde en vinst på 254 miljoner pund i Storbritannien under förra räkenskapsåret. På denna vinst fick bolaget betala en skatt på 139 miljoner pund, vilket motsvarar en skattesats på drygt 35 procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Eni

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Eni

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt