Slottsviken förvärvar fastighet och finansierar med nyemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Slottsviken förvärvar fastighet och finansierar med nyemission

Slottsviken

Slottsviken, ett mikrofastighetsbolag, har meddelat att de förvärvar en fastighet, vilket kommer att delvis finansieras genom en riktad nyemission. Affärsvärlden menar att detta kommer att vara värdeskapande för företaget, trots att vissa aktieägare kommer att utspädas.

  • Slottsviken förvärvar fastighet och finansierar med riktad nyemission.
  • Affärsvärlden tror att affären kommer att vara värdeskapande trots utspädning av vissa aktieägare.
  • Affärsvärlden behåller sitt befintliga köpråd för aktien.

Enligt Affärsvärldens analys kommer denna affär att leda till att Slottsviken går från att vara nästan obelånade till att ha en mer normal belåningsgrad. Detta anses som positivt, särskilt med tanke på att räntan förväntas falla i framtiden.

Finansiering och likviditet

Med denna affär bedömer Affärsvärlden Slottsvikens finansieringsstruktur som sund. Men tidningen noterar att likviditeten i aktien är näst intill obefintlig, vilket innebär att en investering i Slottsviken nästan ska ses som en investering i onoterat. Trots detta behåller Affärsvärlden sitt befintliga köpråd för aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Slottsviken och framtiden

Det återstår att se hur denna affär kommer att påverka Slottsvikens framtida verksamhet och aktiekurs. Men vi på Börskollen kommer att fortsätta att noggrant följa utvecklingen.

Börskollen om Slottsviken

Slottsviken är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SLOTT B på Spotlight. Slottsviken verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 356 st ägare hos Avanza samt 89 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Slottsviken Fastighetsaktiebolag är ett fastighetsbolag. Idag förvärvar, förvaltar och utvecklar bolaget olika fastighetsbestånd, främst lokaliserade i västra Sverige. Största delen av fastighetsbeståndet består av bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter. Störst andel används bland aktörer inom verkstad och industri. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Slottsviken, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Slottsviken

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Slottsviken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt