Sänkta räntor gör utdelningsaktier mer attraktiva – här är experternas favoriter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Sänkta räntor gör utdelningsaktier mer attraktiva – här är experternas favoriter

Sänkta

Federal Reserve väntas på onsdagskvällen sänka räntorna för första gången på fyra år, vilket kan göra utdelningsaktier mer attraktiva för investerare. Bland de rekommenderade aktierna finns energijättarna Exxon Mobil och Chevron, som båda har låga skuldsättningsgrader och starka utdelningsavkastningar.

  • Fed förväntas sänka räntorna, vilket kan gynna utdelningsaktier.
  • Exxon Mobil och Chevron är särskilt attraktiva enligt analytiker.
  • Aktier med utdelningar över 3% och låg skuldsättning rekommenderas.

Enligt en nyhet från CNBC kan investerare nu rikta blicken mot utdelningsaktier med stark uppsida när den förväntade räntesänkningen från Federal Reserve träder i kraft. Detta skulle göra utdelningsaktier mer attraktiva som en säker placering i en osäker ekonomisk miljö.

Starka utdelningsaktier

Genom att använda verktyget CNBC Pro Stock Screener, identifierades aktier som har en utdelningsavkastning över 3 procent och en låg skuldsättningsgrad under 60 procent. Bland de mest rekommenderade aktierna finns energibolagen Exxon Mobil och Chevron. Exxon Mobil har en utdelningsavkastning på 3.37 procent och en skuldsättningsgrad på 16 procent, medan Chevron erbjuder en avkastning på cirka 4.6 procent och har en skuldsättningsgrad på 14 procent.

Enligt Morgan Stanley-analytikern Devin McDermott erbjuder dessa energijättar "mer motståndskraft mot lägre råvarupriser med starka balansräkningar och integrerade, globala verksamheter." McDermott bibehåller en övervikt-rating för Exxon med en prognos på en 28-procentig uppsida.

Ytterligare rekommenderade aktier

Devon Energy, med en utdelningsavkastning på 5.05 procent, anses också vara en stark kandidat trots att aktien har tappat cirka 11 procent hittills i år. Analytiker förutspår dock en potentiell uppsida på över 40 procent. Coterra Energy och ConocoPhillips är andra energibolag som uppfyller samma kriterier med utdelningsavkastningar på 3.66 procent respektive 3.33 procent.

Inom IT finns Hewlett Packard Enterprise (HPE) som ett starkt utdelningsalternativ. Bolaget har en utdelningsavkastning på cirka 3 procent och förväntas kunna öka i värde med över 20 procent det kommande året enligt analytiker. HPE har även fått en uppgradering från Bank of America som höjde sitt prismål till 24 dollar, vilket innebär en potentiell uppsida på 39.3 procent.

Andra rekommenderade utdelningsaktier inkluderar Truist Financial och gruvbolaget Mosaic, som båda erbjuder stabila utdelningar och attraktiva investeringsmöjligheter.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen inom utdelningsaktier och de möjligheter som räntesänkningar kan medföra för investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Exxon Mobil

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt