Mjukvaruföretaget har det tufft på börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Mjukvaruföretaget har det tufft på börsen

Mjukvaruföretaget

Mjukvaruföretaget Oneflow, som noterades på börsen förra våren, har upplevt en betydande kursnedgång. Tidningen Affärsvärlden, som tidigare avrådde från att investera i aktien, konstaterar att aktiens värde nästan har halverats sedan dess säljråd i mitten av maj.

Oneflow noterades på börsen förra våren till en kurs på 45 kronor och en bakåtblickande värdering på 19 gånger omsättningen. Vid tidpunkten för noteringen rådde Affärsvärlden sina läsare att avstå från att investera i aktien. Rådet upprepades i våras.

Risken för att behöva ta in nya pengar

I en ny analys som publicerades på torsdagen noterar Affärsvärlden att aktiens värde har minskat dramatiskt sedan deras säljråd i mitten av maj. Trots kursnedgången är aktiens värdering inte extremt låg. Tidningen bedömer att risken är stor att företaget kommer behöva ta in nya pengar nästa sommar, vilket kan leda till ytterligare nedgångar i aktiens värde.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral inställning till aktien

Efter kursnedgången har Affärsvärlden justerat sitt tidigare råd om att sälja aktien. "Efter kursnedgången tar vi hem vårt sälj/blankningsråd och landar i en neutral hållning", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. Detta innebär att tidningen nu har en mer avvaktande inställning till aktien, i jämförelse med deras tidigare negativa syn på investeringen.

Om Oneflow

Oneflow är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 1342st ägare hos Avanza samt 68st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Oneflow utvecklar, säljer och implementerar digitala system för avtalshantering. Produkterbjudandet täcker samtliga steg i avtalshanteringsprocessen. Bolagets affärsmodell består i huvudsak av att erbjuda abonnemangsavtal av produkter anpassade för olika typer av kunders behov och önskemål genom SaaS.lösningar. Bolaget verkar primärt på den nordiska marknaden, men har global räckvidd i sitt erbjudande. Oneflow grundades under 2012 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Oneflow

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Oneflow

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt