Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Årets näst bästa börsdag i Stockholm"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Årets näst bästa börsdag i Stockholm"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Årets näst bästa börsdag i Stockholm" som skrevs av SVD Näringsliv eller "Portföljchefen: Fyra stabila aktier inför osäkra höstbörsen" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Årets näst bästa börsdag i Stockholm

Stockholmsbörsen lyfte ordentligt under tisdagen, och noterade den näst bästa dagen för året. Flera orsaker ligger bakom, dels en kraftig räntenedgång i USA under måndagen, dels uppgifter om ett kommande..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – SSAB med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 10 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Barclays höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

I dagens nervösa börsmiljö föredrar Carnegies portföljchef Peter Nelson att äga stabila bolag med rimliga värderingar. Han lyfter..

3. Portföljchefen: Fyra stabila aktier inför osäkra höstbörsen

I dagens nervösa börsmiljö föredrar Carnegies portföljchef Peter Nelson att äga stabila bolag med rimliga värderingar. Han lyfter bland annat fram en aktie där analytikernas höjda vinstprognoser inte fått..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. "Att köpa aktien på den här nivån brukar bli en bra affär"

Stabila bolag med rimliga värderingar. Det är portföljchefen Peter Nelsons val till Carnegies svenska aktieportfölj just nu. ”Man vill ha bolag som har stabila marginaler i sin verksamhet och som kan hantera olika..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

5. Lista: Dagens insynsaffärer - Första AP-fonden har sålt sitt innehav i Intrum - Di

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 10 oktober finner vi bland annat "Första AP-fonden har sålt sitt innehav i Intrum - Di" och "Vor Capital går precis över 5..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Småbolagsfondens nya danska pärla: "Enormt stor tillväxtpotential"

Odin Small Cap har stuvat om i portföljen under den senaste månaden. Ett danskt it-bolag med unik produkt tar plats medan det svenska husdjursbolaget får lämna...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Full fart på Stockholmsbörsen

Är det värsta räntetrycket över? Förhoppningar om det genomsyrar aktiemarknaden och bland annat Stockholmsbörsen lyfte kraftigt på tisdagen...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen stiger kraftigt under tisdagens inledande handel. Viaplay stiger över 4 procent efter att DNB höjt sin rekommendation. ..

8. Vinnare & Förlorare - Viaplay stiger på höjd rekommendation

Stockholmsbörsen stiger kraftigt under tisdagens inledande handel. Viaplay stiger över 4 procent efter att DNB höjt sin rekommendation.  Efter 40 minuters handel var OMXS30-indexet upp 1,91 procent till 2 174,08...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Stor uppgång på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen lyfte rejält vid lunchtid på tisdagen efter gårdagens plusstängning i USA och duvaktiga Fed-uttalanden. Banksektorn, Evolution och Hexagon hörde till vinnarna inom storbolagsindexet...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Alice Teodorescu: Det Sverige som fanns är för alltid förlorat

Bilderna på jublande människor i Sverige och på andra håll i väst efter de grymma attackerna mot civila i Israel bör bli ett bryskt uppvaknande för de sovande politikerna...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Jättelyft på Stockholmsbörsen - SBB och Sinch rusade

Stockholmsbörsen vände upp rejält på tisdagen, stärkt av förhoppningar om att den senaste tidens uppgång i marknadsräntor ska bromsa centralbankerna i kampen mot inflationen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Avanza utsatta för DDoS-attack

Under dagen har vissa av Avanzas kunder haft problem med att komma åt appen och sajten. Anledningen är att nätmäklaren utsatts för en så kallad DDoS-attack, skriver Avanza på X. Även Nordnet och Swedbank har..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på..

13. Momentumaktier - Dessa fyra aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Legofamiljens miljardportfölj – här är stora favoritaktien

I den danska legofamiljens aktieportfölj av miljardstorlek ryms flera svenska bolag. Dagens industri har gått igenom innehaven. Leksaksbyggsystemet Lego är populärt och älskat av personer i alla åldrar i hela..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

15. Svensk ekonomi backar mer än väntat

Svensk ekonomi backar mer än väntat. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt