Köpvärd aktie: Analys ser nästan 40 procent uppsida i förvärvsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köpvärd aktie: Analys ser nästan 40 procent uppsida i förvärvsbolaget

Köpvärd

Med en omsättning som ökat från 22,3 miljoner kr år 2010 till 960 miljoner kr för de tre första kvartalet 2023, är det tydligt att företaget Addvise har vind i seglen. Företagets tillväxt och stärkta marginaler gör aktien till ett attraktivt köp, trots att värderingen inte är utmanande – detta skriver Privata Affärer i en analysuppdatering.

  • Omsättningen för Addvise har ökat markant under det senaste decenniet, med en snittökning på 46 procent de senaste tre åren.
  • Företaget har en diversifierad kundbas, med försäljning i Norden, Nordamerika, Europa, Asien och Afrika.
  • Addvise har en stark tillväxtstrategi, med flera förvärv under 2022 som syftar till att driva tillväxt och diversifiering.

Addvise, som grundades 1989, tillhandahåller utrustning och tjänster till sjukvårds- och forskningsenheter. Företaget verkar inom två affärssegment: Lab och Sjukvård. Deras produktportfölj omfattar allt från egenvård och hemsjukvård till kirurgi, akut-, intensiv- och ambulanssjukvård.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Geografisk och produktmässig diversifiering

Privata Affärer lyfter att en stor del av Addvises framgång kan tillskrivas dess diversifierade kundbas. De flesta av deras kunder finns i Norden, men de har även en stark närvaro på den internationella marknaden, inklusive Nordamerika som står för 56 procent av försäljningen under 2022. Företagets produkter tillverkas mestadels internt, där egna produkter stående för 63 procent av försäljningen.

Förvärvsstrategin driver tillväxten

Addvise har en stark tillväxtstrategi, med förvärv som en central del. Under 2022 genomförde företaget totalt fem förvärv.

"Förvärvsstrategin syftar till att driva tillväxt och diversifiering både geografiskt och produktmässigt inom life science-sektorn," skriver Privata Affärer.

Deras långsiktiga finansiella mål är att ha en årlig omsättningstillväxt på minst 30 procent, och att nå en rörelsemarginal före av- och nedskrivningar på 28 procent.

"Långsiktig tillväxt för Addvise kommer främst från en växande och åldrande befolkning, ökad förekomst av kroniska sjukdomar och större investeringar i hälso- och sjukvård samt forskning och utveckling," avslutar man där man tillskriver en köprekommendation med riktkursen 18 kronor vilket ger en uppsida på knappt 40 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ADDvise Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ADDvise Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt