Falnad AI-stjärna rasar på börsen – nu ska bolaget utredas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Falnad AI-stjärna rasar på börsen – nu ska bolaget utredas

Falnad

Super Micro Computer såg en kraftig nedgång på över 15 procent i aktiekursen efter att USA:s justitiedepartement inlett en utredning mot bolaget. Utredningen kommer i kölvattnet av avslöjanden om potentiella bokföringsbrott. Hindenburg Research har tidigare pekat ut företaget för liknande oegentligheter.

  • Super Micro Computer föll över 15 procent på börsen.
  • Justitiedepartementet har inlett en preliminär utredning.
  • Hindenburg Research har avslöjat en kort position och påstådda bokföringsbrott.

Servertillverkaren Super Micro Computer var tidigare en av stjärnornas på AI-himlen med kunder som Nvidia, Intel och AMD. Men bolaget har hamnat i blåsväder på sistone och sett sitt aktievärde falla avsevärt. I våras var aktiekursen uppe och vänd på 1188 dollar. Efter en flera månader lång nedgång samt gårdagens ras är den nu nere på 402 dollar.

Enligt uppgifter från Wall Street Journal, har justitiedepartementet i USA öppnat en utredning mot Super Micro Computer.

Hindenburg Researchs avslöjanden

Utredningen är ännu i ett preliminärt skede och följer i spåren av blankarspecialisten Hindenburg Researchs avslöjanden tidigare i år. I sin rapport hävdade Hindenburg att de hade identifierat "nya bevis på bokföringsmanipulation" inom Super Micro. Detta verkar vara en av de huvudsakliga anledningarna till att justitiedepartementet nu har tagit upp fallet.

Fokus på tidigare anställda

En åklagare vid justitiedepartementet i San Francisco har enligt WSJ begärt information om en före detta anställd som tidigare har riktat anklagelser om bokföringsbrott mot Super Micro. Det tycks vara denna linje av undersökning som myndigheten nu följer upp.

Varken justitiedepartementet eller Super Micro har valt att kommentera den pågående utredningen. Företaget, som huvudsakligen tillverkar datorer för användning som servrar inom webbplatser, datalagring och olika applikationer inklusive AI-algoritmer, står därmed inför en osäker framtid.

Vi på Börskollen fortsätter att följa utvecklingen noggrant och kommer att rapportera vidare så snart ny information blir tillgänglig.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Super Micro Computer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt