Cybertruck-ägare hyr ut ut sina bilar för 10.000kr per dag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Cybertruck-ägare hyr ut ut sina bilar för 10.000kr per dag

Cybertruck-ägare

Tesla har börjat leverera sina första Cybertrucks, och många ägare har funnit kreativa sätt att tjäna pengar på sina nya fordon. Trots Teslas försök att förhindra vidareförsäljning under det första året efter leverans, har vissa ägare börjat hyra ut sina Cybertrucks för upp till $1,000 per dag. Med över två miljoner förhandsbokningar väntar en lång väntetid för dem som vill få tag på en Cybertruck.

  • Tesla började leverera sina första Cybertrucks i slutet av november, och har redan skeppat omkring 500 fordon.
  • Trots att Tesla har infört en klausul som förbjuder vidareförsäljning under det första året efter leverans, har vissa ägare börjat hyra ut sina Cybertrucks för upp till $1,000 per dag.
  • Med över två miljoner förhandsbokningar kan det ta flera år innan alla som vill ha en Cybertruck får en.

Tesla höll sitt Delivery Day-event den 30 november där det första dussinet Cybertrucks levererades till sina ägare. Trots det stora antalet förhandsbokningar - över två miljoner - har Tesla bara skeppat ungefär 500 Cybertrucks hittills. Även om bara en tiondel av alla som förhandsbokat följer igenom med sitt köp, kommer Tesla ha fullt upp med att fylla order fram till åtminstone 2025.

Teslas åtgärd mot vidareförsäljning

För att förhindra att de tidiga köparna skulle tjäna snabba pengar på att sälja sina Cybertrucks, införde Tesla en klausul som förbjuder ägarna att sälja sina fordon under det första året efter leverans. Om en ägare bryter mot denna klausul måste de betala Tesla $50,000 eller det belopp de tjänar på försäljningen om det är mer än $50,000.

Detta rapporterar Autoevolution om.

Cybertruck-ägare hyr ut sina fordon

Men trots denna klausul har vissa Cybertruck-ägare hittat kreativa sätt att tjäna pengar på sina nya fordon. Istället för att sälja sina Cybertrucks har de börjat hyra ut dem för upp till $1,000 per dag. Även med dessa priser är efterfrågan stark, vilket gör att ägarna snabbt kan täcka sina månadskostnader för fordonet.

Även om det kan vara dyrt att hyra en Cybertruck, är det tydligt att det finns en stor efterfrågan. Många vill ha möjligheten att visa upp en Cybertruck på fester och andra evenemang. För de som nu har en Cybertruck i sitt garage, har de mer eller mindre en pengamaskin som kan täcka alla kostnader för fordonet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt