AT&T satsar 3 miljarder dollar för att minska det digitala gapet i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AT&T satsar 3 miljarder dollar för att minska det digitala gapet i USA

AT&T

Amerikanska telekomjätten AT&T avser att spendera ytterligare 3 miljarder dollar för att minska det digitala klyftan i USA, enligt ett pressmeddelande. Denna investering följer på tidigare utfärdade 2 miljarder dollar för perioden 2021-2024, vilket hjälpte närmare fem miljoner amerikaner att få tillgång till mer överkomligt och tillförlitligt internet.

  • AT&T kommer att spendera ytterligare 3 miljarder dollar fram till 2030 för att minska det digitala gapet i USA.
  • Detta följer tidigare investeringar på 2 miljarder dollar, som hjälpte närmare fem miljoner amerikaner att få tillgång till mer prisvärt internet.
  • Bolaget siktar på att hjälpa 25 miljoner amerikaner att få tillgång till snabbare internet, särskilt på landsbygden.

Den digitala klyftan är ett särskilt problem på landsbygden i USA, där många amerikaner har svårt att få tillgång till snabbt internet. AT&T har som mål att assistera 25 miljoner amerikaner inom detta område.

Ytterligare finansiering krävs för Affordable Connectivity Program

AT&T:s annonsering kommer samtidigt som 23 miljoner amerikaner riskerar att förlora sina rabatter på internettillgång om kongressen inte tillhandahåller ytterligare finansiering till Affordable Connectivity Program, rapporterar Axios.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Internet: En grundpelare för ekonomisk utveckling

"Allt som har att göra med ekonomisk utveckling - är bara så grundläggande kopplat till att ha skalad tillgång till internet", säger AT&T:s vd John Stankey exklusivt till Axios före nyheten. Vid Börskollen betonar vi vikten av tillgång till pålitligt internet för ekonomisk tillväxt och utveckling. Detta initiativ från AT&T är ett viktigt steg mot att minska den digitala klyftan och främja ekonomisk tillväxt i USA.

Börskollen om AT&T Inc

AT & T är ett amerikanskt telekombolag. Bolaget tillhandahåller diverse produkter och tjänster som berör trådlös datakommunikation, molnbaserade lösningar, IP-baserad och satellit-tv, säkerhetstjänster, utrustning samt övriga nätverkstjänster. Verksamheten styrs via etablerade dotterbolag på global nivå. Bolaget har sitt huvudkontor i Dallas, USA.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om AT&T Inc, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AT&T Inc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AT&T Inc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt