Analys: Tre Warren Buffett-aktier som lockar till köp i augusti
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Tre Warren Buffett-aktier som lockar till köp i augusti

Analys:

Warren Buffett, VD för Berkshire Hathaway, har under nästan sex decennier överträffat Wall Streets riktmärke, S&P 500. Trots att marknaden är nära all-time-high går det fortfarande attraktiva köp bland hans investeringar just nu, anser finanstjänsten The Motley Fool.

  • Visa har en stark position inom betalningslösningar och potential för fortsatt tillväxt.
  • Amazon visar stabil tillväxt inom sina molntjänster och prenumerationstjänster.
  • Sirius XM Holdings har en unik marknadsposition som enda licensierade satellitradiooperatör.

I en analys har finanssajten The Motley Fool tittat närmare på börslegendaren Warren Buffetts innehav och funnit tre som lockar till köp under situationen som råder.

Visa – ledande inom betalningslösningar

Visa, en av världens största betalningsleverantörer, har sett sin aktiekurs sjunka med cirka 10 procent sedan mars. Även om företagets intäkter för det tredje kvartalet missade analytikernas förväntningar finns det ingen anledning till oro för långsiktiga investerare. Finansaktier som Visa är cykliska och tenderar att återhämta sig snabbt efter ekonomiska nedgångar.

En viktig faktor är att Visa inte sysslar med utlåning, vilket innebär att de inte behöver avsätta kapital för att täcka låneförluster. Dessutom har Visa stora expansionsmöjligheter, både organiskt och genom förvärv på tillväxtmarknader. Aktiekursen är också attraktiv, med en värdering på 23 gånger framtida årsresultat, vilket är en rabatt på 19 procent jämfört med de senaste fem åren.

Amazon – e-handelsjätten med diversifierad tillväxt

Amazon, en av de mest kända e-handelsplattformarna, står inför utmaningar om en recession skulle inträffa. Men företagets tillväxt kommer huvudsakligen från deras molntjänster inom Amazon Web Services och prenumerations- och reklamtjänster. AWS är särskilt betydelsefullt och står för en tredjedel av alla utgifter för molninfrastruktur.

Amazon har också säkrat långsiktiga avtal, som att vara exklusiv streamingpartner för Thursday Night Football och NBA, vilket stärker deras position inom prenumerations- och reklamsegmenten. Trots företagets storlek och tillväxtpotential är aktien relativt billig, handlas till cirka 12 gånger förväntat kassaflöde för 2025.

Sirius XM Holdings – monopol inom satellitradio

Sirius XM Holdings har haft ett tufft år på börsen, delvis på grund av oro över svagare bilförsäljning vilket minskar antalet nya abonnenter. Men som det enda licensierade satellitradioföretaget har Sirius XM en stark ställning med betydande prissättningskraft.

Företagets intäkter är diversifierade, med mindre än 19 procent av försäljningen från annonsering och nästan 78 procent från prenumerationer. Denna intäktsmodell ger stabilt kassaflöde även under ekonomiska nedgångar. Aktien är också prisvärd, handlas till 11,6 gånger förväntade vinster per aktie för 2025, vilket är en rabatt på 36 procent jämfört med de senaste fem åren.

Vi på Börskollen ser dessa tre aktier som spännande långsiktiga möjligheter, särskilt för investerare som söker stabilitet och tillväxt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt