Amerikansk jätte till Sverige – här bygger de första varuhuset
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Amerikansk jätte till Sverige – här bygger de första varuhuset

Amerikansk

Amerikanska detaljhandelsjätten Costco Wholesale planerar att öppna sitt första egna varuhus i Sverige nästa år. Varuhuset kommer att ligga i Stora Bernstorp, Burlövs kommun, och väntas öppna under andra kvartalet 2025. Det blir en stor anläggning på cirka 14 600 kvadratmeter.

  • Costco öppnar sitt första egna varuhus i Sverige
  • Varuhuset kommer att ligga i Stora Bernstorp, Burlövs kommun
  • Anläggningen planeras vara klar andra kvartalet 2025

Första egna varuhuset i Sverige

Enligt Finwire kommer Costco Wholesale att öppna sitt första egna varuhus i Sverige nästa år. Varuhuset kommer att placeras i handelsområdet Stora Bernstorp i Burlövs kommun, och det traditionella första spadtaget togs idag. Anläggningen kommer att ha en yta på cirka 14 600 kvadratmeter och förväntas vara tillgänglig för besökare under andra kvartalet 2025.

Positiva effekter för regionen

Sara Vestering (M), kommunstyrelsens ordförande i Burlövs kommun, ser stora möjligheter med Costcos etablering. Hon menar att nya partnerskap och samarbeten skapar energi som kommer att ha positiva effekter för hela handelsområdet Stora Bernstorp, Burlövs kommun samt regionen med Malmö och Köpenhamn som nära marknader. Hon säger: “Costcos etablering i vår kommun skapar framtidstro, potential och tillväxt”.

Costco expanderar globalt

Costco har över 880 varuhus globalt och har sedan tidigare en anläggning i Stockholm som öppnade för två år sedan. Det som skiljer den nya etableringen i Burlöv är att Costco denna gång öppnar i egen regi. Vi på Börskollen ser fram emot att följa utvecklingen av denna expansiva satsning i Sverige.

Börskollen om Costco Wholesale

Costco är en amerikansk detaljhandelskedja som specialiserar sig på livsmedel. Företaget tillhandahåller ett omfattande sortiment av matvaror genom sina fysiska butiker runt om i världen, med en stark närvaro i Nordamerika, Asien och Europa. Förutom livsmedel säljer Costco även olika hemelektronikprodukter. Företaget grundades år 1976 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Costco Wholesale, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Costco Wholesale

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Costco Wholesale

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt