Amazon-grundaren storsäljer aktier – för andra gången i år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Amazon-grundaren storsäljer aktier – för andra gången i år

Amazon-grundaren

Jeff Bezos, grundare och ordförande för e-handelsjätten Amazon, har sålt aktier i företaget till ett värde av över 2 miljarder dollar. Denna försäljning kommer efter att Bezos tidigare i år sålde aktier för samma summa. Bezos har tidigare uttryckt planer på att sälja betydligt fler aktier fram till 2025.

  • Jeff Bezos har sålt 12 miljoner aktier i Amazon för 2,08 miljarder dollar.
  • Detta är den andra stora aktieförsäljningen för Bezos i år, tidigare i februari sålde han aktier för 2 miljarder dollar.
  • Bezos har en plan att sälja 50 miljoner aktier i Amazon fram till 2025.

Försäljning enligt plan

Försäljningen av aktierna inleddes i fredags och fortsatte under måndagen. Totalt sålde Bezos 12 miljoner aktier för 2,08 miljarder dollar. Detta kommer efter en tidigare försäljning i februari då han sålde aktier i Amazon för samma summa. Detta var Bezos första stora aktieförsäljning sedan maj 2021.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Planerade aktieförsäljningar fram till 2025

Amazon-grundaren har meddelat att han planerar att sälja 50 miljoner aktier i bolaget, en försäljning som ska vara slutförd senast den 31 januari 2025. Denna försäljningsplan kommer efter att Bezos avgick som VD för Amazon under 2021 för att ägna mer tid åt andra projekt, inklusive rymdföretaget Blue Origin och diverse filantropiska initiativ. Bezos har även aviserat planer på att flytta från Seattle till Miami för att komma närmare sin fästmö Lauren Sanchez och sina föräldrar, samt Blue Origins verksamhet.

Om Amazon

Amazon är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av böcker och hemelektronik, övriga konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå och kunderna återfinns inom ett flertal sektorer. Amazon grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Amazon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt