Tele2 föreslår Thomas Reynaud till ny styrelseordförande pga förändrad ägarbild
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tele2 föreslår Thomas Reynaud till ny styrelseordförande pga förändrad ägarbild

Tele2

Telekombolaget Tele2:s valberedning föreslår ett reviderat förslag till styrelsesammansättning inför årsstämman. Detta görs med anledning av en ändrad ägarbild där Freya, ett bolag som kontrolleras av av den europeiska telekomkoncernen Iliad och dess styrelseordförande och grundare Xavier Niel genom NJJ Holding, ingått avtal om att ta över som största ägare i bolaget efter Kinnevik.

Denna transaktion ska genomföras i tre steg, varav Freya kommer att äga 28,82 procent av rösterna i Tele2 och bli dess största ägare efter genomförandet av det andra steget.

Villkorat av och med verkan från och med att det andra steget genomförs, föreslår valberedningen att styrelsen ska bestå av åtta ledamöter. Fyra personer föreslås till omval: Stina Bergfors, Sam Kini, Eva Lindqvist och Lars-Åke Norling. Därutöver föreslås nyval av Aude Durand, Jean-Marc Harion, Nicholas Högberg och Thomas Reynaud.

Thomas Reynaud är vd för Iliad sedan maj 2018 och föreslås ta över som ny styrelseordförande för Tele2. Nuvarande ordförande Andrew Barron har avböjt omval.

Om transaktionen inte har genomförts vid tidpunkten för stämman 2024, ska styrelsen bestå av sju ledamöter: samtliga nuvarande styrelseledamöter förutom Andrew Barron, tillsammans med de nya styrelseledamöterna Nicholas Högberg och Thomas Reynaud.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tele2

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tele2

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt