Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svenska Nyttobostäder ökar förvaltningsresultatet i första rapporten efter noteringen

Fastighetsbolaget Svenska Nyttobostäder redovisar ökade hyresintäkter och förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Det är bolagets första delårsrapporten efter noteringen på First North den 4 november.

Hyresintäkterna steg till 32 miljoner kronor (9), en ökning med 256 procent mot föregående år.

Driftnettot ökade till 20 miljoner kronor (6), en ökning med 233 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet steg till 6 miljoner kronor (1), en ökning med 500 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 20 miljoner kronor (21). Här ingår orealiserade värdeförändringar på fastigheter med 14 miljoner kronor (20).

Resultatet efter skatt blev 16 miljoner kronor (21), en minskning med 23,8 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,17 kronor (0,16), vilket innebär en ökning med 6,3 procent mot föregående år.

- Det är med en enorm stolthet som vi på Svenska Nyttobostäder den 4 november introducerades på Nasdaq First North Growth Market. Det är väldigt roligt att något som vi har arbetat så hårt med har utvecklats i rekordfart från idé till ett förvaltningsbolag med en portfölj om 5 752 lägenheter, varav 814 tillträdda. Och det är bara början.Genom noteringen på First North Growth Market skapas bättre förutsättningar för framtida värdeskapande för bolagets ägare. Samtidigt ökar kännedomen om bolaget vilket ger oss större möjligheter till tillväxt, kommenterar vd Tommy Johansson i delårsrapporten.

- Under året har vi successivt tillträtt förvaltningsobjekt. Senast tillträdde vi Esplanaden i september, vilken var fullt uthyrd vid tillträdet. Vid årets slut kommer vi att ha tillträtt drygt 20 procent av det förvärvade fastighetsbeståndet. Vartefter vi tillträder fler fastigheter kommer både intäkter och resultat att öka. Blickar vi fram till 2023 kommer vi att ha drygt 70 procent av portföljen i förvaltning.

- Till och med september belastar engångskostnader för organisation- och verksamhetsutveckling resultatet. Dessa kostnader kommer att klinga av framöver. Framgent lämnar vi de organisatoriska engångskostnaderna bakom oss och med en ökande intäktsbas kommer förvaltningsresultatet successivt att förbättras, fortsätter Tommy Johansson.


Svenska Nyttobostäder, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Hyresintäkter329255,6%
Driftöverskott206233,3%
Förvaltningsresultat61500,0%
Resultat före skatt2021-4,8%
Nettoresultat1621-23,8%
Resultat per aktie, kronor0,170,166,3%

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Svenska Nyttobostäder

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Svenska Nyttobostäder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt