Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Senareläggning av leverans påverkar I-Techs försäljning negativt med 12 miljoner kronor i år

I-Tech meddelar att leveranserna för den order värd 57 miljoner kronor till Chugoku Marine Paints som bolaget kommunicerade i augusti förra året kommer delvis att senareläggas på grund av den rådande coronapandemin. Senareläggningen får en negativ påverkan på I-Techs försäljning under 2020 med cirka 12 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt vad som tidigare kommunicerats skulle ordern ha levererats i sin helhet under 2020 men delar av ordern kommer nu istället att levereras under första halvåret 2021. Orsaken till senareläggningen är den osäkerhet som den pågående pandemin skapat och som fått Chugoku Marine Paints att se över sin lagersituation. För att undvika att bygga ett för stort lager har bolaget nu meddelat I-Tech att de vill senarelägga delar av leveranserna till det första halvåret 2021.

"Behovet av effektiva och miljömässigt hållbara bottenfärger består men som vi kommunicerade i vår rapport för det andra kvartalet i år, har den ekonomiska osäkerhet som pandemin skapat gjort slutkunderna mer försiktiga när det gäller investeringar", skriver I-Tech.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om I-Tech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt