Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Screening med Zenicor-EKG uppges kunna spara miljardbelopp för svensk sjukvård

Under den pågående digitala europeiska hjärtkongressen ESC presenterades för första gången de hälsoekonomiska resultaten från Strokestop-studien där Zenicor-EKG har använts för att screena för förmaksflimmer med syftet att förhindra stroke.

"De hälsoekonomiska resultateten visar att screening med Zenicor-EKG är kostnadseffektivt och kostnadsbesparande för samhället. För varje årskull 75/76-åringar i Sverige som screenas för förmaksflimmer, kan samhällets kostnader minskas med 3,6 miljarder kronor", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

- Att screening med Zenicor-EKG har visat att man kan undvika tusentals strokefall och att Zenicor-EKG bevisat är en enkel och användarvänlig digital lösning för åldersgruppen 75/76-åringar, och nu även visar sig vara kostnadsbesparande är helt fantastisk. Zenicor har nu en helt unik position inför kommande utvärderingar och införande av nationella screeningprogram i Sverige och i andra länder, säger Mats Palerius, vd i Zenicor Medical Systems.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Zenicor Medical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Zenicor Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt