Raytelligence genomför omvänt förvärv av Iron Branch
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Raytelligence genomför omvänt förvärv av Iron Branch

Radarsensorbolaget Raytelligence har skrivit en avsiktsförklaring med Iron Branch om att göra ett omvänt förvärv av samtliga aktier med en indikativ köpeskilling på 16 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Om affären godkänns av juridiska instanser kommer Raytelligence verksamhet ändras till Iron Branchs verksamhet och bli ett nytt bolag.

"Styrelsen har gjort bedömningen att en fortsatt finansiering av verksamheten i dess nuvarande form inte är realistisk och att förutsättningar därför saknas för Bolaget att på egen hand fortsätta utveckla verksamhet", skriver Raytelligence gällande affären.

"Den planerade Transaktionen kommer att ge Bolagets befintliga aktieägare en intressant skalbar tillgång med stor potentiell uppsida. Styrelsens bedömning är att Transaktionen är det bästa alternativet för aktieägarna."

Transaktionen kommer betalas genom en riktad nyemission av aktier i Raytelligence på 9 miljoner kronor samt genom en revers om 7 miljoner kronor.

Nyemission kommer vara riktad till Iron Branschs ägare och bestå av 340 miljoner aktier med en teckningskurs på 0,03 kronor.

Reversen ska löpa på tre år från tillträdesdagen med ränta STIBOR plus 4 procent. Raytelligence har rätten att betala tillbaka reversen i förtid.

Om affären går igenom kommer det innebära att den nya verksamheten måste godkännas för att vara noterad på börsen Nordic SME Sweden.

Om villkoren uppfylls för affären väntas den vara slutförd i tidigt i det fjärde kvartalet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Raytelligence

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt