Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polestar

Polestar står fast vid börsnotering innan halvårsskiftet - riskerar låg free float

Polestars ledning står fast vid ambitionen att genomföra en börsnotering på Nasdaqbörsen i USA innan halvårsskiftet via spacbolaget Gores Gubbenheim. Det skriver Di som hänvisar till ett pressmeddelande från bolaget.

För att planen om en notering via spacbolaget ska gå igenom krävs det att 50 procent av aktieägarna i Gores Guggenheim röstar ja till förslaget på en extrastämma som kommer att hållas den 22 juni.

Endast 6 procent av Polestars aktier kommer att vara tillgängliga för börshandel efter notering vilket gör att det blir väldigt låg likviditet i aktien, så kallad låg free float.

”Efter sex månader kommer det att gradvis öka till runt 13 procent till följd av lockupklausuler som går ut för en del tidiga investerare. Vi fokuserar på att skapa aktieägarvärde över tid och inser vikten av en bra likviditet i aktien”, säger finanschef Johan Malmqvist till Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Polestar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Polestar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt