OpenAI diskuterar att ge vd Sam Altman delägande och bli ett vinstdrivande bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

OpenAI diskuterar att ge vd Sam Altman delägande och bli ett vinstdrivande bolag

OpenAI

OpenAI diskuterar att ge vd Sam Altman ett ägande på sju procent i bolaget, samt omstrukturera sig till att bli ett vinstdrivande bolag. Det rapporterar flera medier.

Dessa ändringar övervägs efter att bolaget tappat flera seniora chefer. Senast ut är teknikchefen Mira Murati som överraskande meddelade sin avgång under onsdagen. Det är ännu oklart när hon lämnar exakt. Hon pratar fortfarande med ledningen om planer för sin ersättare, säger källor till Bloomberg News.

Altman har inget ägande i OpenAI, då han sagt sig redan ha tillräckligt med pengar och påpekat att bolaget var skapat för att gynna samhället. Han har dock i vissa intervjuer sagt att han önskar att han tagit ett delägande så att alla slutar frågar honom om detta.

OpenAI grundades 2015 som en ideell forskningsorganisation med målet att bygga AI för människans bästa. 2019 skapades dock ett vinstdrivande dotterbolag för att hjälpa till att finansiera de höga kostnaderna för utvecklingen av AI-modeller. Sedan dess har flera miljarder dollar plöjts ner i bolaget, bland annat från Microsoft.

Det har tidigare under månaden rapporterats att bolaget jobbar på att dra in 5-7 miljarder dollar till en värdering av 150 miljarder dollar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt