Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Obstecare genomför en företrädesemission på 24,9 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Obstecare har beslutat att föreslå en extra bolagsstämma att besluta om en fullt garanterad nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 24,9 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas till 1,3 miljoner kronor. Bolaget emitterar units, bestående av aktier och vederlagsfria teckningsoptioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden kommer främst att användas till att återuppta FDA ansökan inför etablering i USA samt vidare expansion i Europa och Asien. Nyemissionen är fullt garanterad i form av teckningsåtaganden och ett garantikonsortium.

Villkoren i nyemissionen innebär att en aktie ger en uniträtt. Elva uniträtter ger rätt att teckna åtta units till en kurs på 1,10 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption.

Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 2 februari. Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtter är den 22 februari och aktien handlas exklusive uniträtter den 23 februari. Teckningstiden löper från 26 februari till 12 mars och handel med uniträtter sker den 26 februari till 10 mars. Två teckningsoptioner ger rätt att i maj 2022 teckna en nyemitterad aktie till kursen 1,45 kronor per aktie.

Emissionsvolym uppgår till 24,9 miljoner kronor, därtill ett kompletterande utrymme för riktad emission med motsvarande villkor till strategiska investerare om 3-5 miljoner kronor, enbart att beslutas i händelse av stort intresse för erbjudandet. Ett brygglån om 3-5 miljoner kronor avses att tas upp inför att emissionslikviden tillgängliggörs.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om MyFirstApp

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MyFirstApp

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt