Novo Nordisk faller efter rapporten som var blandad enligt Kepler Cheuvreux
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Novo Nordisk faller efter rapporten som var blandad enligt Kepler Cheuvreux

Novo

Kepler Cheuvreux upprepar sin rekommendation behåll med en riktkurs på 715 danska kronor, för det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk efter morgonens Q2-rapport. Aktien har vid lunchtid fallit med 2,8 procent till 863 danska kronor.

I en analyskommentar skriver Kepler att bolaget presenterade en blandad rapport, med mindre prognoshöjningar av både försäljningen och av den underliggande rörelsevinsten, samtidigt som läkemedlen Wegovy och Ozempics försäljningsresultat kom 14 respektive 3 procent lägre än väntat. Missarna beskrivs ha vägts upp av en starkare försäljning av insulin och äldre läkemedel som Victoza och Saxenda.

"Det kan mycket väl finnas en viss justering av rabatter där, men vi förväntar oss att frågor om prissättning kommer att fortsätta under bolagets telefonkonferens - och vi upprepar vår uppfattning att omfattningen av eroderade nettopriser i USA för Wegovy i synnerhet sannolikt underskattas av konsensus på medellång sikt", skriver Kepler.

Bolaget ska också ha meddelat att man i samråd med FDA har dragit tillbaka sin ansökan för semaglutid för hjärtsvikt i USA och att en ny ansökan planeras lämnas in i början av 2025.

"Sammantaget avslöjade rapporten några negativa detaljer, men de övergripande utsikterna är något höjda som vi hade hoppats."

Även analyshusen Barclays, Citi och Jefferies beskriver att fokuset ligger på läkemedlet Wegovys försäljning under kvartalet. Samtidigt påpekas att försäljningsutsikterna tyder på mindre höjningar av estimaten och att bolaget är på rätt spår vad gäller volymerna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Novo Nordisk

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Novo Nordisk

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt