Nokia tecknar patentlicensavtal med Honor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nokia tecknar patentlicensavtal med Honor

Telekombolaget Nokia har tecknat ett nytt licensavtal med Honor gällande patent som omfattar båda parternas grundläggande uppfinningar inom 5G och annan mobilteknologi. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi är mycket glada över att ha slutit ett ömsesidigt avtal om korslicensiering av patent med Honor, en av de ledande aktörerna på den kinesiska smartphonemarknaden. Det är det fjärde stora avtalet som Nokia har ingått under de senaste tolv månaderna och visar återigen styrkan i Nokias patentportfölj och decennielånga bidrag till mobilstandarder och annan teknik", säger Susanna Martikainen, Chief Licensing Officer Mobile Devices på Nokia.

Nokia skriver att villkoren i avtalet förblir konfidentiella parterna emellan. Honor är en avknoppning från kinesiska Huawei.

Precis före nyår gick Nokia ut med att bolaget inte når vinstprognosen för 2023 eftersom diskussionerna om flera licensförnyelser har dragit ut på tiden och nu väntas avslutas först under 2024.

"Även om det har varit intensiva förhandlingar mellan de berörda parterna och domstolar runt om i världen har dömt till Nokias fördel, kommer bolaget att prioritera att skydda värdet av sin patentportfölj jämfört med att uppnå vissa tidsfrister för lösning", skrev bolaget vid tillfället.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nokia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nokia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt