G5 Entertainment minskar omsättning men vänder till positivt resultat (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

G5 Entertainment minskar omsättning men vänder till positivt resultat (uppdatering)

G5

(mer detaljer i hela nyheten)

Spelutvecklaren G5 Entertainment redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

"Under tredje kvartalet fortsatte G5:s finansiella resultat att generera betydande kassaflöde från vår stabila portfölj av spel samtidigt som vi förberedde den globala lanseringen av ett nytt spel före årets slut. Finansiellt levererade vi ytterligare ett starkt kvartal under vilket G5 Store fortsatte att växa, vilket i sin tur bidrog till att öka vår bruttomarginal", inleder vd Vlad Suglobov.

Omsättningen sjönk 9,3 procent till 326,6 miljoner kronor (359,9). Mätt i dollar minskade omsättningen 10 procent. Intäkterna från G5 Store stod samtidigt för över 12 procent av de totala intäkterna, räknat i dollar, en ökning från 4,9 procent för ett år sedan.

Bruttomarginalen ökade till 68,1 (67,6) procent då en större andel av intäkterna kommer från bolagets plattform för försäljning direkt till konsument.

Rörelseresultatet blev 22,3 miljoner kronor (-22,8), med en rörelsemarginal på 6,8 procent. Resultatet påverkades negativt av nedskrivningar av förskott uppgående till 10,7 miljoner kronor, justerat för det var rörelsemarginalen 10,1 procent.

Resultatet efter skatt blev 30,8 miljoner kronor (-26,1).

Resultat per aktie hamnade på 3,38 kronor (-3,11).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 55,9 miljoner kronor (23,0).

Det genomsnittliga antalet månatligt respektive dagligt aktiva användare sjönk med 27 respektive 17 procent till 4,9 och 1,5 miljoner. Monthly Average Gross Revenue Per Paying User, MAGRPPU, uppgick till 63,2 dollar, en ökning med 3 procent från förra året.

Kostnaden för användarförvärv uppgick till 62,9 miljoner kronor (80), vilket är 19 procent av omsättningen (22). G5 har i år flaggat för kostnader för användarförvärv i normalintervallet 17-22 procent.

"Vi fortsätter att arbeta med nya spelidéer och titlar i stadier både före och efter mjuklansering. I vår pipeline finns nu 37 spelidéer som utvärderas och testas varav 8 under utveckling inför mjukstart och förbättringar. Som vi sagt tidigare, förväntar vi oss att mjuklansera 5 till 6 spel varje år och lansera 1 till 2 spel globalt. Hittills i år har vi mjuklanserat 5 spel och vi planerar att genomföra en global lansering av ett nytt spel innan årets slut. Eventuell ekonomisk nytta
från den globala lanseringen kommer dock sannolikt inte att påverka vårt resultat förrän tidigast nästa år", kommenterar G5-chefen.

Han uppger vidare att bolaget förväntar sig en fortsatt stabil utveckling under fjärde kvartalet, med möjlighet till en säsongsmässigt positiv utveckling under den historiskt sett starkare vintersäsongen.

G5 Entertainment, MkrQ3-2023Q3-2022Förändring
Nettoomsättning326,6359,9-9,3%
Rörelseresultat22,3-22,8
Rörelsemarginal6,8%
Nettoresultat30,8-26,1
Resultat per aktie, kronor3,38-3,11
Kassaflöde från löpande verksamhet55,923,0143,0%


http://media.finwire.com/media/FWM0092BB8-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt