Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Easyfill kommer bibehålla fjolårets omsättning och samma resultat - nyhetsbrev

Easyfill kommer att bibehålla sin totala omsättning jämfört med fjolåret trots att inköpen i princip upphört från de två största kunderna, Frigoglass och Klimasan. Det framgår av ett nyhetsbrev för november.

”Som det ser ut just nu per 30/10 är affärsområdet för hyllsystem +64 procent, trailer -5 procent och Enjoy Sales -20 procent. Alltså ingen tillväxt men heller ingen omsättningsminskning och ungefärligen samma resultat på sista raden”, skriver vd Håkan Sjölander.

Det som driver på omsättningen hos bolaget är i hög grad försäljningen till Penny i Tyskland och en försäljningsökning av Turnloader och Rotoshelf till andra kunder i Europa.

I nyhetsbrevet uttrycker Sjölander också sina förhoppningar om god försäljningstillväxt i Israel med hjälp av nya återförsäljaren Visual minds.

För att öka kännedomen om företaget har man inlett ett samarbete med en tysk journalist med flerårig branscherfarenhet. Bolaget räknar med att detta i förlängningen ska generera leads (affärer).

På produktionssidan skriver Sjölander att produktionen i Nizna (Slovakien) inte är en flaskhals. Fabriken uppges kunna tillgodose efterfrågan på både hyllsystem och släpvagnar. Därmed kommer bolaget att inte lägga produktion i Kina.

”När efterfrågan på hyllsystem ökar som vi planerar kan produktionen av släpvagnar minskas till förmån för hyllsystem och vi ser framför oss en framtid där vi inte längre tillverkar släpvagnar utan har en effektiv produktion av hyllsystem”, skriver Sjölander.
Easyfill kommer idag mellan 18 och 20 hålla ett digitalt informationsmöte.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om EasyFill

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien EasyFill

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt