Crown Energy ska fasa ut sig ur oljeindustrin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Crown Energy ska fasa ut sig ur oljeindustrin

Fastighets-, olje- och gasbolaget Crown Energy skitar på att sjösätta en ny strategi som innebär att bolaget kommer att fasa ut sig ur olje- och gasindustrin.

"Under de kommande månaderna och åren är det min avsikt, att tillsammans med vår erfarna och kunniga styrelse, förändra bolaget till att ha en ny riktning och strategi. Detta kan ta lite tid, uppskattningsvis 12 till 18 månader för att lämna olje- och gasbranschen, på ett effektivt och ansvarsfullt sätt", uppger vd Yoav Ben-Eli.

Samtidigt räknar man med att presentera nya investeringsmöjligheter, bland annat från de systemförändringar som väntas när världen ställer om till netto nollutsläpp.

"System som vi redan har bred kunskap inom, som fastigheter, och andra möjligheter som ska analyseras och godkännas av styrelsen. Jag är säker på att vi kan ta vårt företag till en ny era, investera klokt och ansvarsfullt, och skapa god finansiell utveckling och samtidigt ta hand om 'moder natur'", fortsätter Ben-Eli.

Crown Energy-chefen pekar ut två områden som intressanta. För det första miljö där han nämner lagring av koldioxid, fastighetsinvesteringar i energieffektiva projekt med mera. För det andra nämns det sociala, där han nämner utveckling och förbättring av hälso- och sjukvårdsteknik, telemedicinska projekt och investeringar, medicinteknik-projekt med mera.

"Att skapa en solid strategi för detta blir den verkligt stora utmaningen. En strategi som fokuserar på den nya världen, på ledande branscher, teknik, förändringar av existerande företag med gamla affärsmodeller och omvandla dessa till att vara ESG-kompatibla, samtidigt som detta genomförs med stor kompetens till förmån för våra aktieägare", fortsätter Ben-Eli.

Förändringen kräver en ändring i bolagsordningen vilket innebär att bolaget kallar till en extra stämma den 17 december.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Crown Energy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Crown Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

Vi som anvsvarar för tjänsten:

Kristoffer Matsson

Daniel Åstrand

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.