Börsveckan ger köpråd för Nimbus, Synsam, Catena Media och Ferronordic
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Nimbus, Synsam, Catena Media och Ferronordic

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Nimbus, Synsam, Catena Media och Ferronordic i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Castellum, Securitas, Chr. Hansen, Betsson, Vimian och Meko.

Båttillverkaren Nimbus värdering har pressats av det rådande svåra ekonomiska läget. Börsen har prisat in en potentiell härdsmälta i efterfrågan. Börsveckan ger köpråd för aktien, med brasklappen att risken är hög.

Optikkedjan Synsams tredje kvartal blev väsentligt sämre än väntat. Tidningen ser det mer som ett snedsteg än ett trendbrott. "Vi anser att Synsam är värd uppåt 50 kronor och köprådet består", skriver Börsveckan.

Hela havet stormar i fastighetsbolaget Castellum, där utdelningen pausats, finanschefen har avgått och storägaren Roger Akelius kritiserar vd Rutger Arnhult. Tidningen bedömer att värderingen är rimlig, men väljer att avvakta då det finns bättre alternativ i sektorn.

Säkerhetsbolaget Securitas siktar efter förvärvet av Stanley Security på att nå en rörelsemarginal på 8 procent år 2025. "Allt sammantaget så lockas vi inte nämnvärt av Securitas just nu. Avvakta", skriver Börsveckan.

Affiliatebolaget Catena Medias delårsrapport fick ett negativt mottagande på börsen. Värderingen är låg och tillväxtutsikterna i USA är goda, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd för aktien.

Danska livsmedels- och bioteknikbolaget Chr. Hansen är i grunden ett ocykliskt och stabilt bolag. Ledningen har ambitiösa mål för de kommande åren, men värderingen är också därefter. Börsveckan anser att värderingen är rimlig och väljer att avvakta.

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic har drabbats hårt av sanktionerna mot Ryssland. Bolagets växande tyska verksamhet kan dock försvara hela dagens börsvärde. Aktien är fortsatt köpvärd i högriskfacket, bedömer tidningen.

Börsveckan gör även tre stycken rådförändringar. Bettingbolaget Betsson fick köpråd i augusti. "Vi tar hem en vinst på 20 procent på kort tid och sänker till avvakta", skriver tidningen.

Veterinärbolaget Vimian har stigit med 35 procent sedan köprådet och tidningen tar hem vinsten och sänker till avvakta.

Bildelskedjan Meko har klättrat med knappt 30 procent på kort tid sedan köprådet och även här väljer Börsveckan att ta hem vinsten och sänka till avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Betsson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt