Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amerikanska

Amerikanska detaljhandelsjättar chartrar fraktfartyg

USA:s största detaljhandelsbolag som Walmart, Costco och Home Depot har börjat chartra fraktfartyg för att snabbare få leveranser av varor. Det rapporterar Wall Street Journal.

Det beskrivs som en dyr åtgärd men som bolagen är villiga att ta för att kunna fylla på hyllorna inför högsäsongen. Det tar idag cirka 80 dagar att transportera varor över Stilla havet, vilket är dubbelt så länge som innan pandemin.

De fartyg som detaljhandelsjättarna chartrar uppges vara mindre än de som drivs av exempelvis rederijätten Maersk. Samtidigt är de mycket dyrare. Ett fartyg som kan hysa cirka 1 000 containers är dubbelt så dyrt att flytta som ett med 20 000 containers ombord, enligt freight forwarders (aktörer som organiserar transporter åt personer eller företag).

De mindre fartygen har dock en fördel i att de kan docka vid mindre hamnar på den amerikanska västkusten. De stora fartygen väntar idag i köer utanför de stora hamnarna i USA för att lasta av sina varor.

https://www.wsj.com/articles/biggest-u-s-retailers-charter-private-cargo-ships-to-sail-around-port-delays-11633858380

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Costco Wholesale

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt