Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för QBNK

Mjukvarubolaget QBNK värderas lågt relativt börsens andra SaaS-bolag. På kort sikt är osäkerheten stor men kan bolaget accelerera tillväxten så är uppsidan fin. Det skriver Affärsvärlden i en analys på måndagen.

Mjukvarubolag med hög andel återkommande intäkter och stark tillväxt står för tillfället högt upp på agendan hos många investerare.

QBNK har uppvisat en stabil tillväxt de senaste åren, samtidigt är det från relativt låga nivåer. Produkten verkar uppskattas bland kunderna och tillväxtmöjligheterna på lång sikt ser spännande ut med en fin underliggande marknadstillväxt. På kort sikt är osäkerheten desto större men bolaget har å andra sidan en stark finansiell ställning med en nettokassa på 17 miljoner kronor, framhåller tidningen.

"Likviditeten i aktien är däremot urusel och det har exempelvis inte omsatts en enda aktie hittills idag. Vi stannar vid en neutral hållning", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om QBank

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien QBank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt