Säkerhetsjätten stiger på börsen efter Nordeas köpstämpel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Säkerhetsjätten stiger på börsen efter Nordeas köpstämpel

Säkerhetsjätten

Nordea har uppgraderat sin rekommendation för säkerhetsföretaget Securitas till köp från tidigare behåll. Banken sätter en riktkurs på 153 kronor, vilket motsvarar en uppsida på 20 procent från senaste stängningskurs. Rapporten pekar på flera positiva faktorer som motiverar den nya rekommendationen.

  • Nordea ser potential för marginalförbättringar i Europa och Iberoamerika.
  • Förväntad avyttring av flygplatssäkerhet under 2025 förbättrar lönsamheten.
  • Nordeas prognos överträffar konsensus med en justerad rörelsemarginal på 6,6 procent i år.

Det höjda rådet från Nordea återspeglar bankens bedömning att förväntningarna på en marginalförbättring i Securitas verksamheter i Europa och Iberoamerika är konservativa i förhållande till de förbättringar som redan skett i Nordamerika. Detta rapporterar Dagens Industri.

Nordeas uppgradering fick Securitas aktie att stiga på börsen. Vid lunchtid var aktien upp drygt 3 procent.

Positiv lönsamhetsutveckling

Enligt Nordea väntas Securitas lönsamhet öka ytterligare genom en planerad avyttring av sin verksamhet för flygplatssäkerhet, vilket banken bedömer kommer att ske under 2025. Dessutom ser Nordea potential för tilläggsförvärv inom affärsområdet Technology and Solutions.

Nordea prognostiserar att Securitas justerade rörelsemarginal kommer att sluta på 6,6 procent för 2023, vilket överträffar konsensus enligt Visible Alpha samt fjolårets resultat på 6,1 procent. För 2024 förväntas marginalen stiga ytterligare till 7,1 procent.

Aktien stiger

Securitas är ett internationellt företag som specialiserar sig på säkerhetstjänster och erbjuder en rad olika tjänster som fast och rörlig övervakning, elektronisk säkerhet, brandskydd, GPS-tjänster och riskhantering. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och har en stor kundbas inom många olika sektorer världen över.

Vi på Börskollen noterar att Securitas aktie har 31 770 ägare hos nätmäklaren Avanza och 7 184 ägare hos Nordnet vid senaste mätningen. Med den senaste uppgraderingen från Nordea ser det ut som att intresset för aktien kan komma att öka ytterligare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt